Her er en lille for nogen sikkert kærkommen workaround, på hvordan man optager den lyd man afspiller i Windows.

Tidligere kunne dette nemt gøres ved at sætte optage-enheden i kontrolpanelet til at være “Stereo Mix”. Men på mange nyere computere er denne funktion fjernet, da funktionen også kan bruges til at optage ophavsretsbeskyttet indhold som f.eks. streamet musik. Så lovlydige formål må altså vige pladsen i beskyttelsen mod de ulovlige. Heldigvis er der (også) måder at omgås dette på.

virtual_audio_cable

Klik for stort billede.

Da jeg stødte på problemet i dag, googlede jeg lidt på sagen, og efter at have gjort forskellige forsøg uden held, f.eks. at opdatere lydkort-driveren og rette i registreringsdatabasen, fandt jeg frem til det lille program Virtual Audio Cable. Efter en hurtig og nem installation kunne jeg vælge “Virtual Audio Cable” under optageenheder, og derved optage lydkortets output 1:1 i Audacity.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *