Forestil dig at kunne læne dig tilbage i sofaen med din tablet eller mobiltelefon i hånden, åbne din mp3-afspiller, vælge et nummer fra biblioteket, og ud af anlæggets højtalere strømmer musikken – helt uden at have en lang ledning over gulvet fra afspiller til anlæg.

For mac-folket hedder løsningen AirPort Express. Men som mange nok ved, så er jeg bare ikke den store Apple-fan. Så med undtagelse af den arbejdsbevilligede iPhone er der ikke andre Apple-produkter i mit hjem.

imageSå løsningen for mig lod til at være Belkin Bluetooth Music Receiver. En lille rund boks der tilsluttes anlæggets aux-indgang, og hvor musikken overføres via den såkaldte A2DP protokol.
Begejstret ved tanken om at slippe af med cd-samlingen, og tilmed kunne bladre al musikken igennem på min tablet, benyttede jeg juledagene til at rippe et halvt hundrede cd’er og fylde på min Nexus 7.

Belkin Bluetooth Music Receiver holder også næsten alt hvad den lover. Opsætningen var det mest uproblematiske jeg nogensinde har prøvet. Satte strømforsyningen til (der var et ubrugt stik til cd-afspiller bag på min forstærker), og tilsluttede boksens output til en ledig auxiliary-indgang på forstærkeren. Slog bluetooth til på tabletten, valgte Belkin-modtageren, og så var der ellers hul igennem.

Desværre er lydkvaliteten så et kapitel for sig. A2DP-protokollen er ikke high-end overførsel. Lyden bliver ofte dåseagtig, og lyder lidt som at musikken er rippet i for dårlig kvalitet. Jeg har søgt lidt på nettet, og kan se at andre, men langt fra alle, har den samme oplevelse af lyden. Noget kunne tyde på, at oplevelsen af den dårlige lydkvalitet bliver mindre, hvis folk i forvejen har billige højtalere og anlæg. På mit anlæg var det i hvert fald ikke tilfredsstillende.

Men jeg har alligevel ikke helt afskrevet min Belkin-receiver. For det er alligevel lækkert at kunne få lyd igennem over anlægget i en håndevending, når jeg lige skal se et klip fra YouTube, eller høre lidt radio via DR’s streamingplayer. Men til de store lytteoplevelser må jeg fortsat bruge kabel.

Kategorier: BLOGForside

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *