Jeg har længe gerne villet prøve at lave en billig ekstern monitor til mit DSLR-kamera. Har læst på nettet om folk, der med dele fra f.eks. Amazon eller eBay, har lavet video assists for små 50 dollars (335 kroner). Så en aften for nogle måneder siden gik jeg på jagt efter løsdele fra kinesiske forhandlere på eBay. Det lykkes mig faktisk med alle delene, at holde mig under de magiske 80 kroner, så jeg hverken skulle betale told, moms eller importgebyr (hvordan man så fremstiller tingene så billigt, det tør jeg ikke tænke videre over).

Her er hvad jeg købte…

IMG_9908
4.3″ LCD TFT Car RearView Color Monitor
Lille 4,3 tommer skærm, der normalt anvendes til montering for bak-kamera i bilen.
Skærmen har to composite-indgange (gult og hvidt stik), og kræver derudover 12 volts strømforsyning (rødt stik).
Pris: 74, 10 dkr.

IMG_9909
Two Wire ON/OFF Switch 8×1.5V AA Battery Case
Batteriboks med plads til 8 stk. 1,5 volt AA batterier.
Pris: 16,45 dkr.

IMG_9911
Universal Mobile Phone Clip Holder + Adjustable 7Inch Camera Articulating Magic Arm for Hot Shoe Mounts
Holderen, oprindeligt lavet til mobiltelefoner, samt magic arm til montering i kameraet flash sko.
Pris: 5,13 dkr. + 41,66 dkr.

IMG_9912
AV Video Cable for Canon EOS 100d
Den lille monitor har som nævnt composite-indgang, så jeg skulle desuden bruge et kabel, der kunne levere dette signal fra kameraet.
Pris: 17,31 dkr.

Vi ender med en samlet pris på… hold fast… svimlende 154 kroner og 65 øre :-). Men så var der også gratis forsendelse på stort set alle delene.

IMG_9913 IMG_5964

Ledningen fra batteriboksen blev loddet sammen med ledningen til monitoren, og tilbage var bare at samle delene og finde en smart måde at sætte batteriboks og monitor sammen. Med 8 AA-batterier i boksen, vejer denne desværre lidt, så man skal lige tænke lidt over vægt og balancen på kameraet. Løsningen blev at klistre monitoren fast på batteriboksen, og så montere batteriboksen i mobiltelefon-holderen.

IMG_5961 IMG_5959

Sådan! For 154 kroner monitor til DSLR-kameraet. Hvad jeg mest var spændt på, var om billedet ville være skarpt nok til at man kan stille skarpt. Men det er det. Composite er godt nok normalt ikke at foretrække, men når skærmen ikke er større end 4,3 tommer, kan det godt fungere. Desuden kan mit Canon EOS 100d alligevel ikke levere full HD på HDMI-udgangen.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *