Der findes et hav af programmer til encoding, eller konvertering om man vil, af digital video. Konvertering af video kan være nødvendigt, hvis du f.eks. skal uploade et klip til YouTube eller emaile klippet, men din video fylder for meget, til at du nemt kan håndtere det. En anden grund kan være, at du skal benytte dit videoklip på en platform, som ikke understøtter det format klippet har som udgangspunkt. Det kan være at du ønsker at se din video på en tablet eller overføre den til mobiltelefon.

Nok for den pædagogiske snak. Nu til sagen.

Du har måske allerede 1-2 programmer på din computer, som er i stand til at konvertere video. I de fleste Windows-distributioner medfølger Windows Movie Maker, og på Mac har Quicktime Pro mulighed for at eksportere i flere formater.

Men stiller du, som jeg, lidt større krav til dit konverteringsværktøj, så er her et par gode programmer du med fordel kan benytte.

Video to Video Converter

Video to Video ConverterJeg er for ganske nyligt faldet over dette fantastiske program, da jeg satte jagten ind på at finde et konverteringsværktøj, der også kunne indsætte vandmærke i det konverterede. Video to Video har et hav af foruddefinerede output-formater, men du kan også oprette dine egne presets og gemme, således at dine filer altid er konverteret med samme specifikationer. Programmet laver både et fantastisk flot resultat, men er også ekstremt hurtigt til konvertering. Faktisk det hurtigste jeg endnu har fundet. Der findes, foruden den regulære harddisk-version, også en udgave der kan installeres på memory-stick, så du kan have programmet med dig, og benytte på computere du ikke vil/kan downloade eller installere på.

Any Video Converter

avc-freeAny Video Converter har tidligere været mit foretrukne program. Det er stort set på højde med Video to Video Converter, men kan desværre ikke indprinte vandmærker. Til gengæld synes det at være en smule nemmere at benytte, og så har det mulighed for at downloade og konvertere klip fra f.eks. YouTube, ved at man indsætter URL’en på det ønskede klip, og så sørger programmet for resten. Any Video Converter har også masser af forindstillinger, som man kan forsøge sig med, hvis man f.eks. skal konvertere klip til brug på iPad eller mobiltelefon.
Any Video Converter har desuden også en version for Mac.

På et senere tidspunkt satser jeg på at skrive en guide omkring formater og konvertering… To Be Continued.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *